en sv

Hotell skåne


Lite utslängt på en liten liten höjd i den lilla byn Karlaby mittemellan Kivik och Simrishamn hittar du Karlaby Kro. Många säger att de upplever det som lugnt här med bara åkrar och en och annan bondgård runt om kring. Ingen trafik, bara bäcken som rinner genom trädgården där näktergalen sitter i sitt träd och sjunger på försommarkvällarna.

Hotellet består av 3 byggnader. Huvudbyggnaden där vi har reception, lobby, bar, kök, frukostrum och våra 2 matsalar, Verandan och Gröna rummet. På övre våningen har vi Loftet med stor balkong där många väljer att ha privata middagar.

Mittemot huvudbyggnaden ligger de gamla stallarna i sin trelängade byggnad med innergård i mitten. I dessa längor ligger våra 22 rum lite utspridda. Våra 4 Gårdsrum ligger 4 och 4 på nedre botten i varsinn länga, Karlabyrummen och Hörnummen finns både på nedre botten och en trappa upp. I mittenhuset finns ett vardagsrum där man kan låna böcker, tidningar och filmer samt spela ett parti biljard.

I Vardagsrummet ligger också entren till Orangeriet med pool, bastu och behandlingsrum och utgång till terrass och trädgård sommartid.

Varmt välkomna.