en sv

Om Karlaby Kro

Karlaby Kro är ett litet hotell med 22 rum, spa, restaurang och konferenslokaler. Vackert inbäddad blad rapsfält och åkrar ligger den vitkalkade skånegården mitt på Österlen. Här är en plats för lugn, ro och återhämtning men också för härliga möten med vänner eller kollegor, eller varför inte ett bröllop eller dop.

På Österlen finns mycket att upptäcka. Sevärdigheter, naturreservat, stränderna och havet. Kanske är du en golfspelare och vill prova en av de fina banorna som finns i närheten. Vill du hellre njuta av lugn och ro kan du sitta i poolrummet där solens strålar värmer dig eller vila i någon av hängsängarna i pergolan (under sommaren). En spabehandling eller en massage kan du förstås boka, så du riktigt kommer ner i varv.

Maten spelar en stor roll på Karlaby Kro. Ligger man i Sveriges skafferi bland åkerjordar som är klassat högst i världen har man fantastiska råvaror att arbeta med och det gör vi natruligtvis. Det som inte kommer till oss åker vi själva och hämta hos våra grannar. Drycken till maten är förstås lika så viktig. Vi väljer ut våra leverantörer med omsorg och jobbar förstås med viner från hela världen.

Välkommen till oss!

Från gård till Kro

Fram till 1990 var Karlaby en privat gård, med namnet Karlsnäs gård. Karlabys huvudbyggnad byggdes i början av 1800-talet av Mårten Mattsson och längorna eller stallarna uppfördes 1898 av hans sondotter Elna och hennes man Måns. Måns Andersson var landstingsman i bygden och på stallarna kan man se inskriptionen EA & MA 1898 för Elna och Måns Andersson.

Stallarna är i dag hotellrum, medan restaurangen ligger i huvudbyggnaden. I anslutning till stallarna hittar du också en inomhuspool och strax utanför en terass för sköna dagar. Huvudbyggnaden och stallarna binds samman av en kullerstensgård. Där växer plataner som ger svalkande skugga på sommaren. 

 


Välkommen!