Hotell i Skånes vackraste område - Österlen

Österlens natur och omgivning i Skåne, gör Karlaby Kro till en plats som andas lugn och ro. Här kan du verkligen koppla av. Baren och receptionen hittar du i huvudbyggnaden, medan hotellrummen ligger det som en gång var gårdens stallar. Där finns också gästernas vardagsrum med öppen spis.

I de före detta stallarna ligger vårt spa med inomhuspoolen som är 12 x 4 meter och bastu. Även om du inte vill bada eller basta är poolrummet ett varmt och skönt rum att vara i, där ljuset strömmar in genom glastaket. Här kan du också få en spabehandling. Sommartid kan du sitta på terrassen utanför eller vila i hängsängarna i pergolan strax intill.

Det finns så mycket vackert och kul att uppleva och se på Österlen. Böljande backar, vackra skogar, öändliga fält där säden vajar i vinden och små och stora gårdar som ligger utslängda mitt i allt det vackra som smycken. Havet som är nära överallt, stränderna som nästan alltid är glest befolkade, gårdsbutikerna och konstnärerna. Haväng, strosa i Simrishamn eller Kivik, fika på Orelund, köp ett bröd på Olof Victor bageri, ät en crepe i Rörum.

Regnar det så tar ni bilen och åker en dryg timme till Wanås och en av världens 10 främsta konstparker. Tillbaka till oss för en cocktail på innergården lagom till middagen.

Eller spendera hela dagen här i hängsängarna, spela biljard, ta en behandling, spela lite minigolf nere vid bäcken eller ta en cykeltur till Bäckhalladalen. Ni kommer inte ha tråkigt...

(Det är inte svårt att förstå varför New York Times utsåg Skåne till ett av världens främsta resmål i januari 2016)

BOKA RUM

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här. OK