GDPR

LITE OM GDPR

Här har vi på Karlaby Kro valt att sammanfatta vad lagen innebär för att du som gäst på ett enkelt sätt ska förstå hur vi tar hand om dina personuppgifter.

1. Allmänt om GDPR
Från den 25 maj 2018 gäller den nya Dataskyddsförordning (GDPR). GDPR ersätter den befintliga Personuppgiftslagen (PUL) och gäller för alla EU-länder.

2. Beskrivning av GDPR
GDPR har tagits fram för att skydda dig som kund och dina rättigheter avseende hantering och spridning av dina personuppgifter. Tanken är att du som vår gäst skall känna dig trygg med att dina registrerade uppgifter inte används på ett otillbörligt sätt. Nuvarande svenska PUL är egentligen grunden till GDPR och merparten av PUL återfinns i GDPR.

3. Vad är en personuppgift?
En personuppgift är sådan data som på något sätt identifiera dig som person. Dvs namn, adress, telefon, mail etc. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

4. Vem är Personuppgiftsansvarig?
Karlaby Kro har övergripande personuppgiftsansvar, ansvarar och bestämmer ändamålen för hantering, inhämtning och användning av de personuppgifter som du lämnar till oss.

5. Hur lagrar vi dina Personuppgifter?
Våra bokningssystem hanterar en del persondata. Om du inte vill finnas i vårt register med t.ex din mailadress, postadress eller telefonnummer så säg bara till så raderar vi dina uppgifter när du checkar ut. Har du bokat din vistelse Online så raderas alla dina uppgifter automatiskt 120 dagar efter din avresa (Vi lagrar aldrig kontokortsuppgifter samlar aldrig in så kallade känsliga uppgifter (Etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening samt personuppgifter som rör hälsa eller sexuella preferenser). Om du väljer att finnas kvar i registret så kommer du att då och då att få våra nyhetsbrev med erbjudanden.

6. Vad sker vid en Personuppgiftsincident?
Om Karlaby Kro får ett dataintrång eller om en oavsiktlig förlust av personuppgifter inträffar kommer vi att dokumentera detta och anmäla detta till Datainspektionen inom 72 timmar.

7. Vill du veta vilka uppgifter vi har om dig?
Om du har bokat en vistelse eller ett restaurangbesök hos oss har du rätt att få se de uppgifter som finns sparade om dig i våra bokningssystem. Vissa saker noterar vi för att kunna ge dig en optimal hotell- och restaurangupplevelse. Det kan t.es handla om eventuella allergier, om du är vegetarian eller om du vill ha en extra hård kudde eller om hur många gånger du varit hos oss. Skicka oss då ett mail på receptionen@karlabykro.se

Välkommen till oss!

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här. OK